Pivovara Varionica

Varionica Craft Brewery je jedna od prvih craft pivovara u Hrvatskoj, otvorena već 2014.-e godine. Varionica je craft pivovara koju čini ekipa entuzijasta i profesionalaca povezanih obiteljsko-prijateljskim vezama.

Stalna piva su Pale Ale, Neon Stout, Siesta Session IPA, Deep Dive IPA, a neke od poznatijih kolaboracija: Lively Neon s craft pržionicom kave Lively Roaster Co., Habaneon Stout s ekipom iz Spicy Days umaka i Kolaboracija – novo, a već kultno pivo kuhano u suradnji s Novom Rundom i Zmajskom pivovarom.

Pale Ale (Pale Ale)

0,33 l Alc
5,2 %
IBU
38

Posebno biranom kombinacijom sladova i američkih sorti hmelja napravljeno je pivo bogatog okusa, voćnog mirisa i jantarne boje.

Dodatnim suhim hmeljenjem naglašena je svježina hmelja te aroma citrusa i borovine.

Siesta (Session IPA)

0,33 l Alc
4,4 %
IBU
45

Ljetni specijal bez kojeg se nije mogla preživjeti godina. Siesta je bogato zahmeljena IPA, vrlo lagana i jako pitka, finih tropskih aroma koje te pozivaju na još.

Neon (Stout)

0,33 l Alc
6,2%
IBU
28

Kao ponosni tamni predstavnik Craft pivovare Varionica, pivo Neon Stout će vas osvojiti izuzetnom punoćom okusa dobivenom kombiniranjem više specijalnih sladova i žitarica. Izražene note čokolade i kave.

Deep Dive (IPA)

0,33 l Alc
6 %
IBU
50

Duboko udahnite, a potom zaronite u punoću okusa i mirisa nove IPAe. Vrlo brzo ćete se naći u neodoljivom vrtlogu njene zavodljive pitkosti i uživanja u mekim i voćnim notama američkih hmeljeva.

POP!LAGER! (Lager)

0,33 l Alc
4,9 %
IBU
17

Kao predstavnik općepopularnog i masovno prihvaćenog minhenskog helles stila, Pop!Lager će vam se, poput umjetnosti kojom je inspiriran, uvući u svakodnevan život i dati mu jednu novu razinu pitkosti.

Osvježavajuće pivo mekane gorčine, lager kojeg ćete uvijek htjeti imati na lageru.

Habaneon ( Stout sa habanero papričicama)

0,33 l Alc
6,2 %
IBU
28

HabaNeon Stout će vas osvojiti izuzetnom punoćom okusa dobivenom kombiniranjem više specijalnih sladova i žitarica. Nećete ostati ravnodušni na pun okus naglašen notama crne kave i čokolade te začinjen ljutinom habanero papričice. Kolaboracija s Volim ljuto.

Lively Neon ( Stout s kavom )

0,33 l Alc
6,2 %
IBU
28

Posebna kombinacija okusa vrhunske kave sladnih, tamnih aroma stouta stvara se ovo zavodljivo pivo. Delicija iz pržionice kave i varionice piva. Najbolje iz oba svijeta.

Kolaboracija s Lively Roaster Co.

Kolaboracija (New England IPA)

0,33 l Alc
6,9 %
IBU
28

Kolaboraciju potpisuju Zmajska pivovara, Nova runda brewery i Varionica craft brewery, pioniri lokalne craft revolucije koji su utabali stazu svima koji su došli kasnije.

Varila se NEIPA, a puni doživljaj hmelja su omogućili Azacca, Sabro i Citra hmeljevi.

Passion Sour (Gose)

0,33 l Alc
4,5%
IBU
10

Gose, tradicionalno belgijsko kiselo pivo, s dodatkom pirea marakuje, izrađeno posebno za jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom - NOEL.