Pivovara Pulfer

Pulfer je zagrebačka pivovara koja je s radom također počela 2016.-e godine. Proizvodnja piva je na početku bila smještena u Varaždinu, te zadnje dvije godine u Čakovcu, u suradnji s Lepi Dečki pivovarom – takozvano gypsy pivarenje; pivovara koja nema vlastiti pogon za proizvodnju „gostuje“ u prijateljskoj pivovari koja im posudi par tankova za kuhanje piva.

Kuhaju nepasterizirana, nefiltrirana piva.

Imaju tri stalna stila – Ziher pale ale, Landsky session IPA i Brundelweiss weissbier, ali izbacuju i popularne sezonske stilove poput zimske Black IPA, Boranka Stouta od koje je dio zarade išao ka pošumljavanju Hrvatske, Sourovska sour piva kuhanog u suradnji s pivovarom Hotch Potch te serije NEIPA piva koja je izlazila ovo proljeće i početkom ljeta.

Ziher (Pale ale)

0,5 l Alc
5,2 %
IBU
31

Ludo pitak pale ale s divnim cvjetnim i voćnim aromama. U žargonu, ziher znači da je nešto sto posto sigurno, znači sa Ziherom ne možeš fulati!

Landsky (Season IPA)

0,5 l Alc
4,5 %
IBU
40

Ova session IPA skuhana je u čast prvoj kondukterki zagrebačkog ZET-a, Pauli Landsky. Samo pivo je, kao što je bila i gospođa Landsky, neustrašivo i sofisticirano.

Brundelweiss (Hefeweizen)

0,5 l Alc
6,2 %
IBU
70

Klasični njemački stil pšeničnog piva, jak okus banane i klinčića, ali iznenađujuće pitko i osvježavajuće pivo.

Lost Vicar (Quadrupel)

0,33 l Alc
9.7%
IBU
35

Kolaboracijsko pivo s pivovarom Omnivar iz Ljubljane, te Old Street Brewery iz Londona. Okusni profil krcat karamele, grožđica i meda. Posebni samostanski kvasac daje autentičnu začinjenost. Savršeno uz deserte, za potpuni hedonistički doživljaj. Oprezno s 9,7% alkohola jer ovo pivo je opasno pitko! Prikladno za odležavanje, stoga zgrabi par boca, pospremi ih u podrum i zaboravi na njih. Kad ih ponovno nađeš, nećeš požaliti što si čekao!