Pivovara Bura

Bura Brew je porečka pivovara koja je s radom počela 2016.-e godine nakon što se troje Talijana preselilo u Poreč, ostavivši svoje poslove u IT industriji i počevši kuhati pivo.

Kuhaju nefiltrirano, nepasterizirano te neobrađeno pivo. Kako bi se postigla uravnotežena i prirodna gaziranost, refermentirano je u boci. U Burinim pivima naglasak je na balansu okusa i prirodnoj proizvodnji. Svo troje vlasnika sve rade sami te je svaka boca ručno punjena, etiketirana i pakirana.

Optimist (Golden Ale)

0,33 l Alc
5,5 %
EBC
12
IBU
25
PLATO
13

Pivo vareno od ječmenog, te s malim udjelom pšeničnoga slada i mješavinom slovenskih hmeljeva, od kojih se ističe Styrian Golding. Zlatne i hotimice neprozirne boje, s profinjenom i postojanom pjenom, pitko i uravnoteženo, ističe se po blagoj, prijatnoj gorčini koja potiče na ponovo ispijanje.

Redsand (Amber Ale)

0,33 l Alc
5,5 %
EBC
23
IBU
33
PLATO
13,8

Zavodljiva okusa, vareno od 4 vrste ječmenoga slada, s malim udjelom pšeničnoga slada, mješavine slovenskih i američkih hmeljeva i kvasca. Pitko, ali istaknute punoće tijela, lagane gorčine, ali i slatkoće. S osobitim okusom slada, osjeća se nota egzotičnoga voća.

Tornado (IPA)

0,33 l Alc
6,2 %
EBC
17
IBU
70
PLATO
13

Istarska obrada (Istrian Pale Ale) piva Indian Pale Ale (britanski stil) proizvedenoga od ječmena slada, s malim udjelom pšenice, mješavinom američkih hmeljeva koji daruju intenzivan i zanimljiv miris čemu pridonosi znatna količina hmelja dodana metodom dry hopping hmeljenja.

Hurricane (IPA)

0,33 l Alc
5,8 %
EBC
23
IBU
22
PLATO
13,8

Za razliku od TORNADO IPA, kod HURRICANE IPA prevladava značajnija i veća količina hmelja iz kojeg proizlaze note zelenila i tropskoga voća čime se postiže uragan okusa. Zavodljiva okusa, vareno od 4 vrste ječmenoga slada, s malim udjelom pšeničnoga slada, mješavine slovenskih i američkih hmeljeva i kvasca.Trippin' Tripel (Tripel)

0,33 l Alc
8,1 %
EBC
14
IBU
27
PLATO
17

Pivo belgijskog stila i duboke zlatne boje. Fermentirano belgijskim kvascem Abbaye. Dozrijevanje 3 mjeseca u boci. Pozlaćene i bogate boje, dobre bijele pjene, intenzivnog voćnog mirisa banane i kruške, i note meda i karamela. Hmelj se blago osjeća, a to pridaje gotovo neprimjetnu gorčinu, s obzirom na 8 % alkohola vrlo pitko pivo.

Istrian Belgian Ale (Belgijsko Ale pivo)

0,33 l Alc
6,1 %
EBC
20
IBU
28
PLATO
14

Pivo belgijskog stila i bakrene boje. Fermentirano belgijskim kvascem Abbaye. Dozrijevanje 4 mjeseca u boci. Ovo pivo bogato je aromama i kremaste je pjene. Miris zreloga i lagano začinjenoga voća. Okus blago prženoga slada praćen okusom voća i začina koji dolazi od kvasca, zajedno s diskretnom i nenametljivom količinom hmelja. Završni okus je gorak, ali ne pretjerano.

Terra Magica (Oat Milk Stout)

0,33 l Alc
5,2 %
IBU
28

Ime Terra Magica oda je Istri, kraju koji su vlasnici Bura Brew izabrali za svoj stalni dom. Ovo pivo je zato prije svega sladno, čokoladno, karamelasto, toplo. Neprozirne tamnosmeđe boje i punog tijela koje duguje dodatku zobi i laktoze, diči se lakoćom pijenja usprkos stilu i normama. Blaga gorčina zaokružuje doživljaj i vuče na još.