Zmajska pivovara

Zmajska pivovara apsolutni je autoritet u hrvatskom craft pivarstvu. Osnovani 2013.-e godine, pivovara su koja je pokrenula val hrvatske craft revolucije.

Kuhaju odlične „osnovne“ stilove poput Pale Ale, IPA, Porter i Pilsner, no tehnička kvaliteta Zmajske pivovare vidi se upravo u njihovim sezonskim ili limited edition pivima – serija piva Brewer's Concoction neviđena je pivska kvaliteta u Hrvatskoj. Zmajevi stavljaju naglasak na kvalitetu kontrole, iznimno profesionalan pristup proizvodnji piva i aktivno sudjeluju u promociji kulture ispijanja piva na svojim popularnim eventima, festivalima i radionicama.

Pale Ale (Pale Ale)

0,33 l Alc
5,3 %
EBC
16
IBU
38

Premda nosi naziv pale, pouzdano znamo da jedinstveni okus ovog piva ne blijedi lako. Kombinacijom četiri sorte hmelja iz Novog svijeta dobili smo osvježavajuće mirise manga i citrusa karakteristične za ovo pivo punog tijela i ugodne gorčine. Realno, pitko je do bola!

Porter (Porter)

0,33 l Alc
6,5 %
EBC
70
IBU
32

Tamna čokolada, kava, suho voće i karamela. Ne, to nisu sastojci tvog omiljenog kolača. To su mirisi i okusi ovog jakog i skladnog piva klasičnog engleskog stila. Šest vrsta specijalnih sladova dopunili smo plemenitom sortom hmelja i dobili aromatično pivo ugodne gorčine. Robusno je, nije šala!

Pozoj (IPA)

0,33 l Alc
7,3 %
EBC
10
IBU
70

Puno hmelja i veći udio alkohola čuvali su pivo na dugim plovidbama iz Engleske prema Indiji. Tako je i nastala IPA - india pale ale. Snažna gorčina hmelja zmajski će ugristi tvoje nepce, a nos preplaviti aromama grejpa. Pozoj! Hmeljna bomba!

Hoppy Wheat (zahmeljeno pšenično pivo)

0,33 l Alc
4,9 %
EBC
5,6
IBU
17

Svoje je njemačke pretke zaboravilo već na prvim miljama Atlantika i odmah po dolasku usvojilo je vrijednosti novog kontinenta: prirodnost i iznimnu lakoću. Tako je nastalo ovo suho, lagano i prirodno mutno pivo kremaste teksture, pšeničnog tijela i hmeljne duše. Lagano se pije, a teško zaboravlja!

Pils (Pilsner)

0,5 l Alc
4,8 %
EBC
5
IBU
35

Tajna ovog opako pitkog pilsnera savršen je omjer svježine i gorčine, cvjetne arome hmelja i naglašene sladne note - dobivene od ječma okupanog slavonskim suncem.

Therapy Session (Session IPA)

0,5 l Alc
3,9 %
EBC
9
IBU
35

Vrlo lagano i osvježavajuće pivo koje će vam jednako dobro sjesti na plaži i na poslovnom ručku. Udahnite tropske arome i odbacite sve probleme. Ponovite po potrebi!

Bunny Passion (Kettle Sour)

0,33 l Alc
4,9%
IBU
10

Guuuuuuusto kiselo pivo s dodatkom soka marakuje, liječi mamurluk bolje nego Aspirin, cedevita od naranče i velika miješana zajedno.