Pivovara Lepi Dečki

Pivovara Međimurski Lepi Dečki se smjestila na samom sjeveru Hrvatske, u gradu Čakovcu u Međimurju. Osnovani 2016., zbog potražnje na tržištu već su tri puta širili kapacitete te sada proizvode blizu 500.000 litara piva godišnje sa stalnom i uhodanom distribucijom diljem Hrvatske i inozemstva. Stalnim ulaganjem u proizvodnju uspjeli su oformiti vlastiti laboratorij za kontrolu kao i vlastitu proizvodnju pivskog kvasca što garantira konstantnu ispravnost i kvalitetu piva.

Osim Garden pivovare, Lepi Dečki su u samom vrhu po broju stalnih piva koja su u ponudi – trenutno imaju 11 stalnih piva!

Međimursko (Lager)

0,5 l Alc
4,8 %
IBU
24

Lager češkog stila, bakrene boje, ugodne gorčine i izražene sladnosti. Prvo pivo kojeg su Lepi Dečki skuhali u „dalekoj“ 2016. Pitki lager je stil koji će zadovoljiti veliku većinu ljubitelja pive.

Tria de los Muertos (Lager)

0,5 l Alc
4,5 %
IBU
22

Zavodljiva okusa, vareno od 4 vrste ječmenoga slada, s malim udjelom pšeničnoga slada, mješavine slovenskih i američkih hmeljeva i kvasca. Pitko, ali istaknute punoće tijela, lagane gorčine, ali i slatkoće. S osobitim okusom slada, osjeća se nota egzotičnoga voća.

Čakovečko (Pilsner)

0,5 l Alc
4,4 %
IBU
21

Izuzetno pitak i lagan pilsner, čistih i balansiranih aroma. Idealno pivo za vruć ljetni dan. Etiketom odana počast njihovom gradu, Čakovcu, gradu skrivenih legendi i jednom zmaju, naravno.

Waitapu (Blond Ale)

0,5 l Alc
4,1 %
IBU
14

Balansirane voćne arome uz očaravajuću slatkoću i nizak udio alkohola savršen su recept za pivo za svaki dan.

Blond ale čijim su imenom Lepi Dečki odali počast najvećem međimurskom pomorcu – Joži Horvatu.

Kaj-El (Pale Ale)

0,5 l Alc
5,1 %
IBU
34

Balansirani slatko-gorki bakreni ale. Ime ovog piva svojevrstan je hommage najboljem Lepom Dečku – Kal-Elu, ili Supermanu, i kajkavskom dijalektu. Grejpasta aroma, srednja gorčina čine savršeno pivo za svaki dan.

Nikola Zrinski/Mikloš Zrinyi (Witbier)

0,5 l Alc
4,3 %
IBU
16

Kolaboracija s mađarskom pivovarom Reketje Brewing Co.

U stilu belgijskog pšeničnog (wit) piva s dodatkom korijandera - osvježavajuće, voćno, lagano i pitko.

Regoč (Double IPA)

0,33/0,44 l Alc
8,2 %
IBU
112

Planina hmelja i slada, i planina od čovjeka – Regoč je hmeljna bomba s visokim udjelom alkohola koja svojom smjelošću i velikim karakterom daje počast jednom od najpoznatijih likova domaće književnosti.

The Dark Side(Porter)

0,5 l Alc
5,5
IBU
20

S tamne strane mjeseca stigao je prvi porter Lepih Dečki, The Dark Side, očita referenca dvjema od njihovih najvećih inspiracija; znanstveno-fantstičnoj priči i rock albumu.

Pivo za sve ljubitelje tamnih piva, izraženih kakao i čokoladnih nota.

Hyperbola (Russian Imperial Stout)

0,33 l Alc
10,8 %
IBU
55

Hiperbola, od grčke riječki koja znači „pretjerivanje“ stilska je figura koja rabi ekstremno pretjerivanje u svrhu naglašavanja poante.

Jako, tamno, zrelo pivo.

Kaj-pa (Rye IPA)

0,5 l Alc
6,66 %
IBU
66

Kaj-pa je Međimurcima najdraža poštapalica, označava nevjericu, a na sankrstu vrijeme.

Prva IPA koju su Lepi Dečki skuhali, na tržištu od 2017, tamne bakrene boje, izraženih citrusnih nota, s paprastim završetkom koji dolazi od raži. Sa 6,66% alkohola i svojim snažnim karakterom nije za svakoga ali je mnogima favorit.

To je vuk (Session IPA)

0,5 l Alc
5,5 %
IBU
55

Session IPA koje je od eksperimenta postala stalni dio naše postave. Izražene arome tropskog voće, citrusa i kokosa koje je proizveo slovenski hit hmelj Styrian Wolf čine ovo pivo svačijim favoritom.